Ivana Trišić: Kako izgleda život najlepše devojke u Srbiji?

Ivana Trišić je 2017. godine proglašena za najlepšu Srpkinju, a danas radi kao PR menadžer u jednoj američkoj firmi. Osim toga, kao novinar u Telegrafu piše o biznisu i završava državni Pravni fakultet u Beogradu. Ona je jedna harizmatična devojka koja, pored naših očiju, osvaja i naša srca. Pročitajte intervju i uverite se sami!

Foto: Ivana Trišić

S obzirom na to da si učestvovala na izboru za Miss Beograda, Miss Srbije i Miss Sveta, koje od tih takmičenja ti je bilo najizazovnije i zbog čega? Koja titula ti je najdraža?

“Ubedljivo najizazovniji mi je bio izbor za Miss Sveta jer se na tom takmičenju ne ocenjuje samo lepota, već skup svih vrlina i sposobnosti, humanitarni rad i dobrota duha. “

“Definitivno najdraža titula mi je Miss Srbije! Takođe sam veoma ponosna i na titulu Miss Beograda, ali moram da priznam da sam na tom takmičenju imala najveću tremu, jer je bilo prvo i nisam imala prethodna iskustva.”

Da li si se ranije bavila manekenstvom i kako si došla na ideju da se prijaviš za ovakvu vrstu takmičenja? Da li si se nekada pokajala zbog toga?

“Pre takmičenja se nisam profesionalno bavila manekenstvom, ali je to oduvek bila moja i želja moje pokojne mame. Primetila me je jedna žena na sajmu turizma i ubedila me da se prijavim. Nisam ni slutila da ću pobediti na takmičenju!”

“Nikada se nisam pokajala jer mi je titula donela mnoga otvorena vrata i veoma sam srećna zbog toga! Osim toga, ispunila sam želju koju je moja mama imala za života, pa je ova titula za mene još od većeg značaja”.

Na koji način se vrši selekcija devojaka koje se prijave za ovakva takmičenja? Da li postoje posebni uslovi koje devojke moraju da ispune kako bi učestvovale na izboru za mis i koji su?

“Potrebno je da se prijavite i postanete član kompanije, stručni tim bira devojke koje ispunjavaju određene uslove, a to su visina, kilaža i ostale mere. Naravno, uz stručne savete i trening, svi nedostaci se brzo i lako isprave. Pored fizičkog izgleda, mnogo je bitnija unutrašnja lepota i energija kojom zračite. Najviše se ocenjuje humanitarni rad, damsko ponašanje i uticaj koji imate u društvu, a osmeh na licu će vam uvek pomoći!”

Da li je priprema za ovakvu vrstu takmičenja naporna i da li iziskuje neku vrstu odricanja (u smislu gladovanja, specijalnih režima ishrane, naporih treninga ili manjak slobodnog vremena)?

“Za Miss Beograda nisam imala specijalnu pripremu jer sam se prijavila neposredno pred takmičenje. Sa druge strane, za Miss Srbije su obavezne unapred isplanirane pripreme. Moje su izgledale tako što sam slušala savete, malo redukovala kilažu i poboljšala način ishrane – smanjila ugljene hidrate i izbacila gazirane sokove. A kako je za Miss Sveta najveća konkurencija, dva meseca pred samo takmičenje počela sam da treniram i to mi je mnogo pomoglo da održim vedar duh i izbacim stres pred sam nastup”.

“Tokom mandata, imala sam dosta obaveza, ali sam istovremeno i uživala radeći ih. Biti Mis nije lako, to znači biti uzor u svojoj zemlji, a ambasador lepote u inostranstvu. Moj dan je počinjao oko 7 ujutru, a završavao se u 1 noću. Sastojao se iz brojnih aktivnosti koje su za mene bile nove, ali i lepe jer sam mnogo toga novog videla i naučila. Posećivala sam razne kulturne događaje, učestvovala u humanitarnim projektima i manifestacijama, radila kao model na svetskim i domaćim modnim pistama, putovala… U isto vreme sam studirala, radila kao novinar i bila Mis naše lepe zemlje, što je tri posla u isto vreme… Ali ne žalim se, to je jedno neprocenjivo iskustvo za mene koje ni za šta ne bih menjala”.

Foto: Ivana Trišić

Da li te je titula misice nekada dovela do neprijatnih situacija? Da li se tvoj odnos sa tebi bliskim ljudima promenio nakon tvoje pobede?

“Uvek sam imala samo prijatne situacije. Pobeda mi je pokazala ko su mi pravi prijatelji i podrška! Odnos sa njima se nije promenio. Ljudi koji nisu pravi kad-tad odlaze iz naših života i to jednostavo moramo da prihvatimo”.

Da li si imala nekada teške momente tokom priprema za takmičenje i u okviru samog takmičenja i ko je bio tvoja najveća podrška?

“Naravno, teški momenti su uvek prisutni, ali bitno je da i tada ostanemo pozitivni i pribrani. Najteže mi je bilo kada mi je na izboru za Miss Sveta izgubljen kofer sa svim stvarima koje sam specijalno pripremala za tu priliku tokom cele godine. Pre finalne večeri održalo se 7 mini takmičenja, a ja nisam imala kostime, niti haljine koje sam pripremila. Odlučila sam da bez obzira na situaciju neću odustati i tako sam pokušala da se istaknem svojim vrlinama i sposobnošću. Umesto haljine ogrnula sam našu zastavu, odigrala srpsko kolo i ostala veoma zapažena među organizatorima. Sada na to gledam kao nešto što ću pamtiti tokom čitavog života”.

“Najveća podrška mi je zasigurno bio tata. Veliku podršku su mi pružili i ostali članovi porodice, članovi kompanije, kolege iz Comtrade-a i Telegrafa i naravno, prijatelji”.

Da li su tvoje titule uticale na neki način na tvoje studiranje i da li su ti donele uspehe na poslovnom planu? Koliko su ti značajna stečena iskustva i da li su ti pomogla da se probiješ na modnoj sceni?

“Titula mi je donela dosta uspeha na poslovnom planu, ali usporila studiranje. Čim je prošao mandat nastavila sam da studiram normalnim tempom. Sada mogu da se pohvalim da uskoro završavam osnovne studije prava na državnom fakultetu. U modnom svetu sam otvarala i zatvarala većinu domaćih i nekoliko svetskih modnih revija i jako sam srećna zbog toga”.

Šta po tvom mišljenju treba da ima jedna lepa i uspešna žena? Ko je tvoj uzor u svetu modelinga i zbog čega? Koju manekenku bi izdvojila kao najlepšu?

“Lepa i uspešna žena treba da poseduje hrabrost, harizmu, dobrotu i osmeh. Treba da bude vredna, požrtvovana i da drži do sebe. Mora uvek da bude spremna na rizik i da ima snagu da istraje. Fizički izgled nikada nije presudni faktor”.

“Dve manekenke koje se zaista ističu već decenijama su Irina Šajk i Adriana Lima, njih dve bih izdvojila kao svoje favorite”.

Foto: Ivana Trišić

Pošto danas mlade devojke i žene sve češće idu pod hirurške zahvate i estetske korekcije, kakvo je tvoje mišljenje o tome? Da li podržavaš to i da li si se podvrgla već nekoj korekciji?

“Nisam se podvrgla nijednoj korekciji do sada, jer zaista nije bilo potrebe, veoma sam mlada. Imam dobru genetiku, a smatram da dobra šminka i frizura mogu da učine čuda. Ako neko zaista ima neki realan problem ili manjak samopouzdanja, nemam ništa protiv toga”.

Pošto važiš za najlepšu devojku Srbije, na koje načine muškarci pokušavaju da te osvoje? Da li češće dobijaš komplimente od muškaraca ili žena i da li ti komplimenti uopšte prijaju?

“Komplimente često dobijam i od jednog i od drugog pola i naravno da mi prijaju. Muškarci me često gledaju, ali retko prilaze. Najčešće pokušavaju da me osvoje pažnjom, a najviše mi prija kada dobijem buket cveća ili kada mi pošalju čokoladu, jer zaista volim slatkiše”.

I za kraj, kojih par saveta bi dala mladim devojkama koje žele da krenu upravo tvojim stopama?

“Svim devojkama poručujem da krenu za svojim snovima. I kada vam se nešto učini nemogućim imajte hrabrosti i ne odustajte! Vi ste jake i možete sve da postignete!”

Foto: Ivana Trišić

Pripremila: Slobodanka Zelić

One comment

Comments are closed.