Sa ove tri stavke sigurno se zdravo hranite

Osećajte se zdravije i ispunjenije!

Kako se hraniti zdravo? Tako što ćete otići u zdravu hranu i kupiti hrono pločice? Ne ne i ne!! Hraniti se zdravo znači jesti vitamine, masti, ugljene hidtrate, proteine… Pre svega, cilj zdrave ishrane jeste da se osećate odlično, imate više energije, poboljšavate vaše zdravlje i stabilizujete vaše raspoloženje. Nekoliko saveta je uvek dobrodošlo.

  • NIKADA NE DOZVOLITE DA VAM OČI BUDU GLADNE!!
    Sigurno se pitate zašto se tako kaže? Pa evo i kako: 95% ljudi jede zato što vidi neku hranu ili zato što mu je dosadno, pa šta drugo da radi, pa hajde da jede, iako mu stomak to ne traži. E tu je prva greška u zdravoj ishrani. Treba jesti samo kada mu stomak traži tj. kada je gladan.
  • PIJTE DOSTA TEČNOSTI !!
    Preporuka raznih doktora i nutricionista je da pre svakog obroka popijete čašu vode. Ona će vam pomoći da se ne prejedete!
  • POŠTUJTE PIRAMIDU ZDRAVE ISHRANE
    Da biste se hranili zdravo potrebno je unositi ugljene hidrate, vitamine, proteine i mlečne masti. Od svega po malo, ALI UMERENO !

U slučaju da ne uradite vaš trening, poželjno je prošetati se, ubrzati rad srca.

Samo zdravom ishranom održavate zdravu težinu i izbegavate zdravstvene probleme. Pored fit tela, zdravom hranom produžavate svoj životni vek!

Tijana Ćirković