Anja Mirović: ,,Ovo naše šminkersko nebo je ogromno i ima za sve osim za hejt!”

Pitali smo Anju par pitanja vezanih za njeno šminkersko nebo. Pročitajte intervju i saznajte kako je ušla svet šminkera!

Kako si počela sa šminkanjem?

,,Jednog dana sam uzela mamin neseser sa šminkom, sela ispred ogledala, namackala se i tako je sva magija počela. Puder je bio 3 nijanse tamniji, senku sam blendala onim sunđerastim aplikatorima, ali svakako sam ponosna na početak!”

Šta voliš najviše u vezi šminkanja?

,,Najviše volim da radim obrve, one su nekako moj zaštitni znak i generalno u vezi šminke volim to što zaista ne moraju da postoje nikakva pravila i što mogu da se izrazim kako želim u bilo kom momentu”.


Ko ti je inspiracija ?

,,Najveća inspiracija kada sam počela bila mi je naravno Milica Lukaja poznatija kao Đumbir. Kasnije sam zavolela Jeffree-ja Star-a i dan danas ga obožavam. U ovom momentu zadivljena sam radom Aleksandre Gudelj, koja je sigurno najtemeljnija i najhrabrija balkanska šminkerka!”

Tri makeup produkta bez kojih ne izlaziš iz kuće?

,,Bez proizvoda za obrve (gel/pomada), maskare i balzama za usne”.

Omiljeni brendovi?

,,Makeup Revolution, Huda Beauty, ABH, NYX i još mnooogo njih…”

Da li si išla na neke kurseve?Kakvo je to bilo iskustvo?

,,Išla sam na ubrzani kurs u Sophie’s Choice studio. Jedno veoma lepo iskustvo, upoznala sam mnogo divnih devojaka i naučila par trikova, svakako da mi je pomogao u daljem radu”.

Da li si imala neke neprijatne situacije dok šminkaš druge?

,,Na svu sreću nisam, jer uvek volim da sprovedem klijenta kroz sam proces šminkanja i da ga upozorim da u sred procesa to ne liči ni na šta, i svaki klijent se na kraju oduševi finalnim rezultatom… Nisam imala nezadovoljnog klijenta, a da ja znam za to!”

Da možeš da izabereš jednu osobu na ovom svetu da šminkaš koja bi to bila i zašto?

,,Uhhh, mnogo bih volela da šminkam Adrianu Limu, a u poslednje vreme jako me privlači Senidah i njeno prelepo lice!”

Šta planiraš u budućnosti?

,,Volela bih da jednog dana otvorim svoju akademiju, i da svoje znanje prenosim na druge, mlađe kolege, ali o tom potom”.

Šta bi preporučila mladim devojkama koje žele da krenu tvojim putem?

,,Poručila bih im da nikada ne odustaju, da se uvek bore za ono što vole, da ne dozvole da ih okolina sputava u nečemu, da nikako ne kreću ovaj posao zbog novca već zbog ljubavi i da daju dovoljno prostora i drugim umetnicima da se iskažu. Ovo naše šminkersko nebo je ogromno i ima mesta za sve, osim za hejt naravno!”

Drage devojke nadomo se da vam se svideo ovaj prelepi svet šminkanja i da ste malo bolje upoznali Anju!

Tijana Ćirković