EVROPSKE NBA ZVEZDE NA SVETSKOM PRVENSTVU U KINI!


Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas na početku priprema za predstojeći Mundobasket u Kini. Predstavićemo vam igrače iz NBA sa prostora Evrope koji će se naći u sastavima ekipa, a pritom su imali odličnu sezonu iza sebe.

  1. Nikola Jokić (Srbija)
    Naša najveća zvezda sigurno igra sezonu iz snova koju bi trebalo dovršiti na najlepši mogući način! Vodio je Denver fantastičnim partijama, a verujemo i da će našu reprezentaciju.
Photo: telegraf.rs

2. Janis Antetokounmpo (Grčka)

Grčki košarkaš koji je bio MVP NBA lige ove sezone ipak će igrati za svoju reprezentaciju ovog leta. Grik Frik će dati sve od sebe da pomogne Grčkoj na ovom takmičenju.

Photo: telegraf.rs

3. Rody Gobert (Francuska)

Gober je ove sezone bio najbolji odbrambeni igrač u NBA. Francuska ima jak sastav za velike domete u Kini.

Photo: telegraf.rs

4. Marc Gasol (Španija)
Iako je u godinama, u odsustvu svoga brata, od Gasola se očekuje da bude jedan od nosioca igre ‘crvene furije’ Sa Torontom je ove godine osvojio NBA ligu.

Photo: telegraf.rs

5. Nikola Vučević (Crna Gora)

Ovogodišnji učesnik All-stara i košarkaš Orlanda izazvao je pravu ‘detonaciju’ kada je potrvdio svoj nastup za reprezentaciju. Nedavno, produžio je ugovor sa svojim klubom i iz njega će zaraditi sto miliona dolara.

Veliki broj NBA zvezda otkazao je nastupe, kako zbog umora, tako i zbog nezainteresovanosti. Imali ste priliku da pročitate i vidite nešto o nekima koji su ipak odlučili da igraju, a imaju odličnu sezonu iza sebe.