Želite da saznate koja su najbolja mesta za slikanje u Beogradu? Vaše slike će napraviti BOOM na Instagramu!

Osim što vam je sopstveni izgled na vašoj fotografiji bitan, isto toliko je i bitno samo mesto na kome se slikate.

Predstaviću vam nekoliko fenomenalnih mesta na kome će vaše Instagram slike da pršte:

  1. Novi Beograd

Kada kažem Novi Beograd mislim na A blok i Airport city koji su novo mesto našeg grada u potpuno modernoj struktiri i gradnji. Sam izgled je nesvakidašnji i vašoj slici daje potpuno drugačiji vajb.

2. Zemun

Zemun je poznat po svojim ulicama koje daju dobru estetiku vašim fotkama. Preporučujem vam da posetite i napravite fotografiju kod Gardoša i na Zemuskom keju kao i na ulicama samog Zemuna.

Photo: https://www.instagram.com/masaradoicic/?hl=sr

3. Ada Mall

Ada Mall je nedavno otvoren tržni centar kod Beogradskog mora Ada Ciganlija koji je napravljen u modernom stilu. Ada Mall kao preporuka zbog njene čuvene terase koja nam daje utisak da joj nema kraja. Pogled koji nam daje terasa je potpuno drugačiji za užitak i osećaj na njoj. Sa terase možemo uživati u izvanrednom zalasku i pogledu na jezero i most na Adi. Slike su potpuni pogodak!

4. Botanička bašta

Renovirana Botanička bašta je postala prava senzacija medju Instagram slikama. Estetika i potpuno novi izgled su fenomenalno mesto za vase fotke. Osim što se fotkate uživaćete u raznovrsnom bilju i prirodi koju vam nudi sama Botanička bašta.

5. Kosančićev venac

Kosančićev venac je urbani deo grada, nalazi se ispod Kališa i Knez Mihailove ulice. Po meni je to omiljeno mesto za slikanje zbog svog rustičnom izgleda i kamenih ulica koje osvajaju srca mladih koji vole da naprave po koju fotku. Iz kafića Kosančićevog venca možemo uživati u prelepom pogledu Savskog keja i reke Save, nudi nam i izvaredan osećav opuštanja i posmatranja zalaska sunca.

Photo: https://www.instagram.com/zivotic_saska/ https://www.instagram.com/petkovic_nadja/?hl=sr

6. Skadarlija

Skadarlija je danas jedno od obaveznih mesta koje posećuju strani turisti. Mesto je potpuno drugačije, odiše našom kulturom i tradicijom. Razlikuje se od ostalih mesta koja su danas moderna po svojoj boemskoj atmosferi i baš zbog toga morate da ga posetite!

7. Dorćol

Dorćol je urbano mesto Beograda. Nalazi se na teritorji Starog grada i ima izlaz na Dunav. Specifičan je po svom izgledu i pruža veliku prijatnost prolaženjem kroz njegove ulice. Ulice Dorćola cu savršene za fotografisanje i poboljšanje izgleda vaših fotografija na Instagramu.

8. Vračar

Vračar kao najmanja opština u Beogradu nam nudi veliki broj znamenitosti i ulice estetskog tipa. Svaki ugao može se iskoristiti za kul fotku, zato sve preporuke!

Photo: http://picdeer.com/zelic.slobodanka

9. Parkovi

Među mnogobrojnim parkovima našeg grada, izdvojila bih Topčiderski park i Tašmajdanski park. Parkovi su drugačijeg tipa i izgleda. Baš zbog toga sam njih i izdvojila!

Photo: https://www.instagram.com/masaradoicic/?hl=sr http://picdeer.com/zelic.slobodanka

10. Kalemegdan i Knez Mihailova ulica

Ako volite tradicionalnije fotke, onda su ovo idealna mesta za vas. Kalemgedan po svojim prolazima, bedemima i pogledom na novobeogradsku stranu koja vas ostavlja bez daha i mami da ostanete baš na tom mestu satima, je odlično mesto za po neku fotku. Ovo mesto je kao i Ulica Knez Mihailova je najpopularnija među turistima i time će te videti ogroman broj šetalaca sa fotoaparatima kako bi se i oni uslikali pored takve lepote.

11. Savamala i Beton hala

Mislim da je retko ko još ostao, a da se nije uslikao baš na ovim mestima. Upravo Savamala i Beton hala su po svom otvaranju šetališta postali najpopularnija lokacija za slikanja za Instagram. Savamala je poznata po svojim izvarednim muralima, ali tako i po samoj arhitekturi zgrada koji su odlična pozadina za vaše fotke. Ako ste jedni od onih što nisu još ugrabili priliku za slikanje, od mene imate sve preporuke!

Photo: https://www.instagram.com/zivotic_saska/

Pripremila: Aleksandra Životić