Jer kora pomorandže nije sramota!

Lepe ste takve kakve ste!

Iako je leto već u ozbiljnom jeku, problem sa kojim se devojke bore i tokom cele godine je celulit.

Izvor: http://www.standard.co.me/index.php/zivot/item/20855-ove-namirnice-stvaraju-celulit

Pre svega šta je celulit?

-Celulit ima preko 80% žena, za jedne on predstavlja sloj masnih naslaga dok drugi tvrde da su to nagomilani toksini ispod kože.

Koje vrste celulita postoje?

Najčešće pominjana podela celulita je na:

  1. vodeni
  2. adipozni
  3. fibrozni

Vodeni celulit je najrasprostranjeniji oblik celulita. Stvara se zadržavanjem vode u organizmu a prati ga i pojava loše cirkulacije krvi. Najbolje rešenje za ovaj vid celulita je poboljšanje cirkulacije ali takodje nestaje svakodnevnim korišćenjem anticelulit krema.

Adipozni vid celulita je onaj koji se vidi samo kada se odredjen deo kože uštine ili kada se telo postavi u odredjen položaj. On nastaje kao posledica loše ishrane i neaktivnog stila života koji uključuje mnogo sedenja. Da biste ga se što brže otarasili važno je da znate kako funkcioniše ishrana protiv celulita i da se što više krećete.

Fibrozni celulit je najgori oblik celulita, koji u nekim slučajevima može biti bolan. Ali uz puno truda i rada moguće je rešiti ga se. Korišćenjem anticelulit masažera ili nekih kozmetičkih tretmana.

Koje su vrte celulita po izgledu?

Vrste celulita prema izgledu mogu se podeliti na sledeći način:

  1. mekani celulit
  2. tvrdokorni celulit
  3. edematozni celulit

Mekani celulit je najviše prisutan na delovima gde se masnoće najviše skupljaju. Kako se vi krećete tako se i on kreće, i godinama se sve više razvija i postaje sve vidljiviji.

Tvrdokorni celulit se najčešće nalazi na bokovima i oko butina. Ovakav tip celulita treba eliminisati čim se pojavi.

Edematozni celulit je zapravo vodeni celulit i nastaje kao rezultat loše cirkulacije.

Šta sve devojke danas rade da bi se otarasile celulita?

Kao što većina devojaka zna, danas postoje mnoge metode skidanja celulita. Počev od anticelulit krema, posebnih masažera, sve do masaže oklagijama. Iako su procesi skidanja celulita dugotrajni i bolni, devojke ne odustaju od njih. U stanju su da izdrže veliki stepen bola zarad lepote.

Masaža oklagijama je poseban vid anticelulit masaže koji se obavlja posebnim drvenim oklagijama,rolerima i kupama. Ova masaža radi po principu pritiska na džepove masnih ćelija čime se razbija njihova struktura.

Anticelulit masažeri rade po principu klasičnih masaza, koristeći jake i snažne pokrete koje idu do dubine celulita.

Izvor: http://www.standard.co.me/index.php/zivot/item/20855-ove-namirnice-stvaraju-celulit

Anticelulit kreme deluju dubinski na centar nastanka celulita pri čemu se one moraju koristit svakodnevno, po više puta na dan. I u većini slučajeva nisu na duge staze, jer se celulit već posle nekoliko nedelja ponovo vrati.

Izvor: http://www.standard.co.me/index.php/zivot/item/20855-ove-namirnice-stvaraju-celulit

Neke su u tolikom ratu sa celulitom da čak idu i na hiruške zahvate.

Dok sa druge strane postoje i devojke koje sa ponosom nose svoj celulit. O tome govori i kampanja “Beach Body. Not Sorry” koja je izuzeno dobro prošla u društvu i naterala mnoge žene da se oglase po ovom pitanju. Što je dovelo do zaključka da sve veći broj zena počinje da prihvata svoje nesavršenosti i preobraća ih u svoje vrline.

Izvor: https://www.businessinsider.com/celebrities-stretch-marks-cellulite-instagram-body-acceptance-2018-3

VOLITE SEBE TAKVE KAKVE SVE, I DRUGI CE VAS VOLETI JOŠ VIŠE!

Pripremila: Sara Petkovic