Kako utonuti u dubok san?

Tri trika za spavnje

Provodite previše vremena pokušavajući da zaspite, a ne da spavate? Niste jednini! Ovo je par trikova za spavanje:

  • ISPUNITE SPAVAĆU SOBU MIRISOM LAVANDE I NANE

Ne samo da lavanda divno miriše, već aroma ove biljke smiruje nerve, snižava krvni pritisak i opušta. Udišite eterično ulje lavande tri puta po dva minuta pred spavanje u razmacima od 10 minuta i obezbedićete sebi dubok i čvrst san. Sa nanom možete primeniti isti postupak, a možete pomešati nanu sa bilo kojim mlekom za telo i namazati .Vaše telo počeće da se opušta i brzo ćete upasti u dubok san.

  • METODA „4-7-8“

Čuvena metoda ,,4-7-8″ , a evo i kako da je primenite: Lezite tako da vam bude udobno, zatvorite oči i usta i pokušajte da se opustite, zatim udahnite na nos i dok udišete brojte do četiri. Vazduh koji ste udahnuli zadržite dok izbrojite do sedam, ispuštajte vazduh dok izbrojite do 8. Ovo ponovite dok ne zaspite.

  • SLUŠAJTE MUZIKU

Preporučuje se klasična muzika jer ublažava simptome depresije kao i borbu sa nesanicom. Takođe vaša omiljena playlist-a neće vam biti kao prepreka na putu ka snu, ali definitivno će trebati više vremena da utonete u san kada slušate bilo koju vrstu muzike, nego kad slušate klasičnu. Što mirnija muzika to bolje!

Tijana Ćirković