Ko je kriv što još uvek nemaš svoju platu? Ovo su neke od najvažnijih stvari koje treba da znate pre potrage pravog posla za vas!

Bilo da je sezonski posao ili ne, srednjoškolcima i studentima nije uvek lako da ga nađu; upravo zato je učlanjenje u neku omladinsku zadrugu jedan korak bliže ka tvojoj prvoj plati.

Preko tih organizacija svakodnevno se primaju i šalju zahtevi za različite profile radnika u celoj Srbiji, od poslova u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini do onih tipičnih, ako ne i najlakših, promoterskih akcija. I koliko god mislili da je to nešto preterano komplikovano, u stvari je jako jednostavno i praktično. 😉

izvor: poslovi.rs

Poslovi na koje vas organizacija, preko koje tražite taj posao, može poslati su razni, ali ako ste srednjoškolac, velika je verovatnoća da ćete biti pozvani za rad u nekom lokalnom marketu, verovali ili ne. Evo na primer, poznajem drugaricu koja je preko zadruge pozvana za sezonski rad u Aromi, kao radnica na voću. Po njenoj priči, uopšte nije toliko teško koliko je mislila da će biti, pritom je poprilično zadovoljna svojom zaradom!

Čak je i moj brat pronašao zaposlenje u online Idea prodavnici, a ni čekanje na poziv za rad nije trajalo duže od dve nedelje! Glavni zadatak mu je bio da šeta sa kolicima po prodavnici i u njih stavlja sve poručene stavke, pakuje ih i stavlja na predviđeno mesto u magacinu!

Tako da posla uvek ima, samo se treba malo bolje informisati! 😀

Omladinska i studentska zadruga BULEVAR u Beogradu ima dve poslovnice: jedna je na Savskom Vencu (ulica Birčaninova 42) a druga je na Vračaru (Kneginje Zorke 5) i obe su radnim danima dostupne od 8h do 17h, a subotom od 8h do podneva.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

ZA UČENIKE je potrebno da na uvid donesu potvrdu o školovanju, ličnu kartu ili izvod iz MKR, saglasnost roditelja (za one ispod 18 godina) kao i članarinu. ZA STUDENTE je obavezno da se pojave sa indeksom sa overenim poslednjim semestrom ili potvrdom o studiranju sa faksa, ličnom kartom i članarinom, naravno. NEZAPOSLENA LICA do 30 godina su u obavezi da na uvid ponesu samo ličnu kartu i članarinu.

Godišnja članarina u ovoj Zadruzi iznosi 400 dinara za sve. 🙂