OITNB: Fondacija Pusej Vašington iliti da li će pravda biti zadovoljena?

SPOILER ALERT ZA ONE KOJI NISU GLEDALI SERIJU A NAMERAVAJU

Nova i finalna sezona popularne američke serije Orange is the new black je konačno izašla, ali ona nam ne donosi samo kraj celokupne priče o ženskom zatvoru, već i početak jedne lepše priče.

crowdrise

Ko je pratio sigurno zna šta se desilo sa, verovatno svima omiljenom, Pusej Vašington gde smo generalno šmrcali i brisali suze nakon te najgore epizode. Naime, u jednoj od epizoda Pusej je ubijena od strane zatvorskog čuvara, iako je bila nevina. Dalji sled događaja vodi do kulminacije naših nerava gde taj čuvar nije zakonski kažnjen, bez obzira na njegovu ”nevinost”.

PopSugar

Zbog takvih situacija u realnom svetu van televizijskih ekrana, cela ekipa i organizacija serije je otvorila fondaciju koja će pomoći da se poboljša policijski sistem unutar zemlje kako ne bi dolazilo do kršenja ljudskih prava lica koja su počinila krivična dela, da se izgura i reši problem rupa u zakonu, po mogućstvu da se menjaju, a takođe, fokusirala bi se na problem migranata i onih koju su nasilno i neosnovano lišeni slobode.

Svakako, pogledajte sami na linku: https://www.facebook.com/OITNB/videos/912283575815384/

A ukoliko želite da učestvujete u fondaciji, iako se ona ni u kakvom smislu ne odnosi na nas, ipak je pomoć nekim drugim ljudima čija su prava oštećena, možete da donirate neki dolar na: https://www.crowdrise.com/o/en/campaign/pwf

entitymag

Usput želim da se ogradim od svih neosnovanih optužbi na račun ove fondacije u kontekstu da neko nema šta da jede, a mi treba da pomažemo ubicama. Ljudi, dobro delo je dobro delo, nijedno dobro delo nije ništa manje nego neko drugo, tako da ukoliko ste imali na umu da tako nešto ostavite ispod molim da produžite dalje. Ako je jedna serija koja zarađuje ogroman novac organizovala nešto humanitarno, makar to za šta je organizovana nekome nije bitno, to je korak ispred svakog onog ko je došao da baca ljagu na to. Hvala lepo.