Raj za sladokusce!

Da li vas roditelji nekada pitaju gde potrošite sve pare? U mom slučaju, a verujem i većini, vaš odgovor je na hranu.

Postoje mnoga mesta gde današnja omladina voli da jede, a na spisku su i ona skupa, fensi mesta ali i brvnare koje su nam prirasle srcu.

Kada govorimo o palačinkama postoji mnogo novootvorenih mesta koja privlače pažnju, što domaćih ljudi, što stranaca.

Trenutno, najposećenija palačinkarnica u Beogradu je Milky. Samo ime nam već mnogo govori o izgledu i ukusu ovih palačinki. Ovo mesto je karakteristično po Nutella špricevima koje možete naručiti uz palačinku. Takođe veliku pažnju privlače ”Milky izazovi” čiji je cilj pojesti zadatu palačinku za pola sata. Ako pobediš Milky, ne plaćaš palačinku. Trenutno, Milky možete posetiti na dve lokacije u Beogradu, na Dorćolu u Ulici Kneginje Ljubice 20 i na Vračaru u Ulici Mačvanska 10.

Slike preuzete sa: https://www.instagram.com/milkybeograd/?hl=srhttps://www.instagram.com/milkybeograd/?hl=sr

Druga lokacija koja mami uzdahe je palačinkarnica Baloro. Nalazi se na Vračaru u Nevesinjskoj ulici. Baloro je pored neverovano velikih porcija palačinki, karakterističan i po šejkovima. Možete probati Fluffy Unicorn Shake, Oreo Super Shake, Coconut Dream Shake…

Slike preuzete sa: https://www.instagram.com/baloro.cafe/?hl=sr https://www.instagram.com/baloro.cafe/?hl=sr

Ako ste malo stariji, verujem da ste veliki ljubitelj Ferdinand knedli. Što je potpuno razumljivo, jer je Fedinand carstvo knedli u kome svako moze pronaći ukus za sebe. Od slatkih knedli najtraženije su knedle sa Nutellom, sa jagodama i vanilom, ali i one već dobro poznate knedle sa šljivama. Što se slanih tiče, apolutni pobednik su knedle sa mocarelom i spanaćem, knedle sa 4 vrste sira i naravno pršuta i rukola.

Slike preuzete sa: https://www.instagram.com/ferdinandknedle/?hl=sr

Pripremila: Sara Petković

One comment

Comments are closed.