Osam trikova za podizanje samopouzdanja

Bilo da imaš problem sa samopouzdanjem ili ti se samo nekada desi da ono na neko vreme magično iščezne i ne znaš kako da ga stekneš ili povratiš, evo nekoliko veoma jednostavnih načina da to uradiš.

Osmeh na lice

Nema moćnijeg sredstva za sticanje samopouzdanja od osmeha. Osim što ćeš drugima delovati sigurnije i srećnije, tako ćeš se i osećati. Osobe koje se smeju vremenom zaista postaju srećnije, što je i dokazano! Zato nabaci osmeh i samo napred!

Hodaj uspravno

Šta pomisliš kada vidiš osobu koja gleda u pod i hoda savijenih leđa? Naravno, takva osoba odaje utisak da je snuždena i uplašena. Zato će uspravno držanje i siguran hod učiniti da izgledaš odlučno i zapaženo.

Ako izgledaš bolje – osećaćeš se bolje

Malo vremena izdvojenog za sebe mnogo vredi. Mnogi od nas nisu svesni šta sve može da učini dobra odevna kombinacija. Uz samo malo truda postići ćeš svoj autentičan izgled kojim ćeš zračiti. Osim toga, nije loše eksperimentisati sa frizurom.

Foto: Pixabay

Zaboravi svoje mane – fokus na vrline

Svako ima mane. Ali dobra vest je i da svako poseduje i dobre osobine. Zašto bismo pored svih svojih kvaliteta, posvećivali toliko pažnje manama. I da, zaista imaš mnogo vrlina kojih možda nisi ni svestan/a. Radi na sebi i bićeš najbolja verzija sebe.

Nema poređenja sa drugima-budi jedinstven/a

Onaj koji se stalno poredi sa drugima, uvek će naći nekoga ko je u nečemu bolji. Time će sputavati sebe i svoje kvalitete. Pronađi ono u čemu si najbolji/a i što te čini posebnim/om. Tako ćeš zablistati!

Vesela muzika čini čuda

Izaberi samo razigrane i vesele pesme za svoju plejlistu. Poznato je da tužna muzika budi sumorna raspoloženja. Na isti način, vesele pesme mogu da poboljšaju tvoje raspoloženje i da te razvesele, što će učiniti da imaš više samopouzdanja.

Foto: Pixabay

Dnevnik pozitivnih misli

Ako ti prethodni načini izgledaju neizvodljivo, evo jednog vrlo praktičnog. Počni da vodiš dnevnik pozitivnih misli o sebi. Vremenom ćeš pronaći toliko toga što će ti pomoći da više veruješ u sebe. Osim toga, na ovaj način ćeš uvek biti u mogućnosti da pratiš svoj napredak na papiru. Ceni sebe i drugi će te ceniti.

Glumi dok ne uspeš

Ovako možeš da stekneš bilo koju osobinu, a posebno veru u sebe. Pokušaj da se ponašaš kao samopouzdana osoba dok to zaista ne postaneš. Budi uporan/a i uspećeš!

Foto: Pixabay

Autor: Slobodanka Zelić